نسخه جدید خودزنی در فوتبال با بهانه جویی بعضی باشگاه ها، عبور از امنیت بهداشت ایران با تراکتور

به گزارش مجله سرگرمی، بعضی باشگاه های معترض به ادامه لیگ برتر که برای تعطیلی مسابقات بهانه های متعددی می آورند، عملاً در حال پیچیدن نسخه فوتبال ایران هستند.

نسخه جدید خودزنی در فوتبال با بهانه جویی بعضی باشگاه ها، عبور از امنیت بهداشت ایران با تراکتور

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرنگاران، فشار چند باشگاه ها برای لغو کامل لیگ برتر فوتبال ایران به لیدری باشگاه تراکتور همچنان ادامه دارد و بیشتر از قبل شده است. مالک باشگاه تراکتور، چند باشگاه را با خود همراه نموده - که البته در این باره در سرانجام مطلب اشاره خواهیم کرد- تا لیگ تعطیل گردد. دلیل آنها این است که شرایط برگزاری لیگ در شرایط فعلی وجود ندارد و باعث به خطر افتادن بازیکنان و در معرض خطر قرار دریافت آنها مقابل ویروس کرونا می گردد. مسئله ای که تا اینجا مورد توجه قرار نگرفته و لیگ برتر قرار است در تاریخ اعلام شده یعنی 29 خرداد، با برگزاری ملاقات معوقه فولاد و استقلال آغاز گردد و از 2 تیر ماه 9 هفته سرانجامی ادامه پیدا کند.

آنچه در این ماجرا شبهه ایجاد می نماید و نیت باشگاه های خواستار تعطیلی کامل لیگ را زیر سوال می برد، مخالفت آنها با معین قهرمان لیگ و البته خواسته آنها برای حفظ جایگاه فعلی شان یا قرعه کشی برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا فصل آینده است. مسئله ای که جنجال آفرین هم شده و تبدیل به مهم ترین موضوع مطروحه میان باشگاه هاست، اما آیا می توان فوتبال را تا تاریخ ناتعیینی (سرانجام بیماری کرونا یا کشف واکسن) تعطیل کرد و لیگ را برگزار نکرد؟ در این صورت فوتبال ایران چه سرنوشتی خواهد داشت؟ بر فرض که لیگ نوزدهم تعطیل گردد، تکلیف لیگ بیستم چه خواهد شد آن هم در شرایطی که به گفته مسئولان وزارت بهداشت، پاییز و زمستان شاهد شدت دریافت کرونا و البته آنفولانزا خواهیم بود.

مسلماً تمام اتفاقات فوتبالی به صورت زنجیره وار به یکدیگر متصل است و هر تصمیمی، می تواند روی اتفاقات دیگری نیز تاثیرگذار باشد. در شرایطی که فوتبال در سراسر جهان از سر گرفته شده یا از سر گرفته خواهد شد، اما عده ای در ایران معتقدند مسابقات همچنان باید تعطیل باشد. در همین حال در تمام جهان از کشورهای کوچک و عظیم و با هر شکل امکاناتی، فوتبال از سر گرفته خواهد شد و تعطیلی فوتبال فقط در کشورهایی اتفاق افتاده که دولت ها یا حکومت های آنها اجازه هیچ گونه فعالیت اجتماعی را نداده اند، اما در ایران می بینیم که بیشتر مشاغل کارشان را آغاز نموده اند. در حال حاضر از چهار تیم ایرانی حاضر در لیگ قهرمانان آسیا، سه تیم راضی به ادامه لیگ نیستند و منطق تعیینی هم برای تعطیلی لیگ ندارند، اما آیا این اتفاق تاثیری در سرنوشت آنها در آسیا نخواهد گذاشت؟

تاکید فیفا این بوده که فوتبال در صورتی که دولت ها اجازه می دهند، ادامه پیدا کند و تنها در صورتی که اجازه دولت ها نباشد یا از سوی فدراسیون ها تشخیص داده شد، تعطیل گردد. در صورت تعطیلی هم باید شرایط فصل جاری مسابقات از جمله قهرمان، سهمیه ها و نحوه سقوط و صعودها تعیین گردد، اما در ایران حامیان تعطیلی لیگ به هیچ کدام از این مسائل پایبند نیستند.

در شرایطی که دولت ایران اجازه از سرگیری مسابقات فوتبال را داده و فدراسیون فوتبال هم مسئله ای برای برگزاری مسابقات ندارد، آیا فشار باشگاه ها برای تعطیلی لیگ سرنوشت فوتبال ایران را در عرصه های بین المللی دچار خطر نمی نماید؟ آیا تعطیلی لیگ با فشار باشگاه ها علیرغم اجازه دولت و فدراسیون، حریفان ایران چه در لیگ قهرمانان آسیا و چه در انتخابی جام جهانی را بر آن نمی دارد تا بار دیگر در مورد فوتبال ایران شبهه ایجاد نمایند؟

فوتبال ایران همین چند ماه پیش و پیش از همه گیری جهانی کرونا، درگیر حل و فصل مشکل میزبانی هایش بود. دریافت میزبانی از تیم های ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا و انتخابی جام جهانی تا تصمیم قطعی پیش رفت و در نهایت با تغییراتی روبرو شد، اما این مشکل به صورت قطعی حل و فصل نشد. حالا در شرایط فعلی شبهه ایجاد کردن علیه امنیت بهداشتی کشور می تواند دردسر جدیدی ایجاد کند، آن هم در شرایطی که فوتبال در جهان با رعایت پروتکل های بهداشتی ادامه پیدا می نماید و در ایران هم تصمیم بر همین اساس است.

کشورهای مطرحی که فوتبال در آنها تعطیل شده فرانسه، هلند و بلژیک هستند که دولت ها اجازه هیچ گونه مراسم، گردهمایی و مسابقه ای را در این کشورها نداده اند. قهرمان یا سهمیه ها نیز طبق جدول تعیین شد و در اسکاتلند هم تصمیم بر آن شد باشگاه ها نظر بدهند و پس از رای گیری و تصمیم به تعطیلی لیگ، فدراسیون فوتبال اسکاتلند، سلتیک را به عنوان صدرنشین لیگ، قهرمان این فصل معرفی کرد.

حالا در ایران با وجود اجازه دولت، اگر فشارها ادامه داشته باشد، چه معنایی دارد؟ با وجود اینکه فدراسیون فوتبال تصمیمی به رای گذاشتن این مسئله یا تعطیلی و معین قهرمان پیش از سرانجام مسابقات ندارد، آیا فشارها و تهدید به ارسال نامه به فیفا از دیدگاه خارجی این معنا را نمی دهد که تیم های ایرانی شرایط برگزاری مسابقات را ندارند؟ در شرایطی که نسبت مثبت بودن تست کرونا در کشورمان آنچنان بغرنج نیست، آیا اعلام باشگاه ها مبنی بر مثبت بودن تست کرونا تعداد بالایی از بازیکنان بدون داشتن تاییدیه از مراکز مورد تایید، این گِرا را نمی دهد که حضور تیم های ایرانی در عرصه های بین المللی می تواند خطرساز باشد؟ تست های مثبتی که البته بعد از چند روز منفی شد!

تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا تا این لحظه برگزاری ادامه ملاقاتهای لیگ قهرمانان آسیا به صورت متمرکز است، در حالی که فدراسیون فوتبال ایران درخواست میزبانی داشته است. از طرفی تیم ملی هم از چهار ملاقات به جامانده اش در مرحله فعلی انتخابی جام جهانی در سه ملاقات میزبان خواهد بود، آیا شبهه ایجاد کردن در مورد امنیت بهداشتی کشور نه تنها میزبانی، بلکه برای حضور تیم های ایرانی از جمله باشگاه ها و تیم ملی مشکل ساز نخواهد شد؟

عده ای که با اهداف شخصی و البته عمدتاً روی امواج طرفداری به دنبال تعطیلی لیگ هستند، به این فکر نموده اند که بازی خطرناک آنها، می تواند تبعات سنگینی برای فوتبال ایران داشته باشد؟ آیا این فشارها نمی تواند حتی بازی در زمین بی طرف را هم برای تیم های ایرانی غیرممکن کند؟ عدم حضور احتمالی فوتبال ایران در صحنه فوتبال قاره آسیا چه در بخش ملی و چه در بخش باشگاهی، علاوه بر از دست رفتن اعتبار، باعث از دست رفتن درآمدهای هنگفت تبلیغات محیطی و پخش تلویزیونی نیز خواهد شد که از سوی AFC به تیم های شرکت نماینده پرداخت می گردد که این مسئله هم فدراسیون و هم باشگاه ها را با مسائل مالی بغرنجی روبه رو خواهد نمود.

یکی از ایرادهای تیم ها به این است که در صورت آغاز بازی ها و سفر به شهرهای مختلف احتمال مبتلا شدن اعضای آنها به کرونا افزایش می یابد یا در صورت متمرکز بودن بازی ها آنها دچار هزینه های مالی سنگین تری خواهند شد. این دغدغه درستی است که مطرح شده، اما بدون راهکار نیست. فدراسیون فوتبال می تواند با متمرکز برگزار کردن بازی ها از سفرهای متعدد جلوگیری کند و با توجه به بدون تماشاگر برگزار شدن بازی ها نیز، میزبانی و میهمانی تیم ها معنایی ندارد. در مورد افزایش هزینه ها و مسائل مالی نیز که این مسئله به دلیل شیوع ویروس کرونا در جهان اجتناب ناپذیر بوده، مشکل غیر قابل حلی وجود ندارد. فیفا اعلام نموده به هر کشوری 500 هزار دلار یاری خواهد نمود و فدراسیون فوتبال می تواند از این یاری مالی فیفا و حتی از محل درآمدهای تبلیغات محیطی، هزینه برگزاری متمرکز بازی ها را پرداخت کند تا مسئله ای نیز از این بابت وجود نداشته باشد.

آنچه مسلم است، مسئولان فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ باید فرایند فعلی را به درستی مدیریت نمایند و با توجه به دغدغه باشگاه ها و البته نظرات ضد و نقیض آنها، تصمیماتی را اتخاذ، ابلاغ و اعلام نمایند که مقابل این حاشیه های آفت زا گرفته گردد. آفتی که اگر به جان فوتبال ایران بیفتد، تبعات سنگینی برای فوتبال کشورمان در عرصه های بین المللی خواهد داشت. آنهایی که با این کارها به گونه ای نسخه فوتبال ایران را می پیچند و با خودزنی، سردمدار تعطیلی لیگ هستند، تا به اینجا هیچ راهکاری در صورت تعطیلی لیگ ارائه نکردند تا بتوان در مورد منطقی بودن نظر آنها صحبت کرد.

ابتدای گزارش اشاره کردیم که بحث تعطیلی لیگ برتر با لیدری باشگاه تراکتور صورت گرفته است. بد نیست در اینجا نگاهی به اظهارات اخیر زنوزی مالک دو باشگاه تراکتور و ماشین سازی بیندازیم. او بار دیگر صحبت های قبلی خود مبنی بر اینکه اجازه نمی دهند تراکتور قهرمان گردد، دنبال قهرمان کردن یک تیم خاص هستند، سه قهرمانی از ما گرفته اند و ... را تکرار نموده و جالب اینکه هر بار هم کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال تنها نظاره گر بوده و هیچ اقدامی انجام نداده است. اگر واقعا زنوزی مدرکی دارد باید آنها را ارائه کند وگرنه شبهه افکنی کار بسیار ساده و پیش پا افتاده ای است که مالک تراکتور حداقل نشان داده در این کار تبحر دارد. اگر تراکتور به گفته زنوزی دنبال جام فلزی نیست پس چرا در لیگ شرکت می نماید؟ نکند آنها فقط برای سلامتی شان ورزش می نمایند!

موضوع دوم اینکه مالک دو باشگاه تراکتور و ماشین سازی که فریاد قانون سر می دهد، خودش مرتکب تخلف شده چرا که نمی تواند همزمان در دو باشگاه مالک باشد. آیا بهتر نیست زنوزی از خودش، احترام گذاشتن به قانون را آغاز کند؟

از سوی دیگر زنوزی اعلام نموده که برای آنها مهم نیست به لیگ دسته اول بفرایند. معمولا می گویند طرف هیجانی شده و داغ است و چیزی گفته؛ آیا مدتی که بگذرد زنوزی همین حرف را تکرار می نماید یا آن موقع درصد متهم کردن دیگران برمی آید؟

مالک هواپیمایی آتا البته در مصاحبه اخیرش گفته که با توجه به کرونا هواپیمایی خوابیده است. او اما نگفت که آیا مسافرانی که سوار هواپیمای شرکتش می شوند در هواپیما کنار هم روی جایگاه می نشینند یا یک در میان؟ آیا او فاصله گذاری اجتماعی را در شرکت هواپیمایی اش اجرا نموده است؟ آیا او به خاطر کرونا بلیت ها را یک جایگاه در میان فروخته یا پروازهایش را به صورت کامل لغو نموده است؟ آیا در فضای سربسته هواپیما کرونا نیست یا شاید هم هواپیمایی آتا از ویروس کرونا در امان است!

مالک دو باشگاه تراکتور و ماشین سازی که از عِرق و علاقه اش به فوتبال به عنوان یک طرفدار صحبت نموده، کاش در قامت یک مدیر بداند که حرف ها و رفتارهایش چه تاثیری می تواند روی مسائلی نظیر میزبانی های ایران و مواردی که در بالا به آنها اشاره شد، بگذارد و کاش این را هم بداند که نامه ای که در فضای مجازی منتشر می گردد قبل یا بعد از آن باید به دفتر آن مسئول فرستاده گردد. ظاهرا فضای مجازی آنقدر روی او تاثیر گذاشته که فراموش نموده فضای حقیقی هم در کار است!

wallpaper7.ir: مجله تصویر و سرگرمی | مجله آموزشی با سرگرمی گرافیستها و کاریکاتوریست ها

asiaro.ir: تور آسیایی ارزان | تور ترکیبی آسیایی | تور ترکیبی جنوب شرق آسیا

pariha.com: پریها | اخبار، سرگرمی، ورزش، فال، پزشکی، سینما

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 21 بهمن 1400 بروزرسانی: 21 بهمن 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 93107

به "نسخه جدید خودزنی در فوتبال با بهانه جویی بعضی باشگاه ها، عبور از امنیت بهداشت ایران با تراکتور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نسخه جدید خودزنی در فوتبال با بهانه جویی بعضی باشگاه ها، عبور از امنیت بهداشت ایران با تراکتور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید